Huisduinen

Huisduinen is een badplaats in de Noord-Hollandse gemeente Den Helder, even ten westen van Den Helder. Hier begint rond 850 ook de geschiedenis van Den Helder. In eerste instantie was Huisduinen de locatie voor commandeurs, stuurlieden, harpoeniers, speksnijders en matrozen, die leefden van de walvisvangst. Later verschuift het economisch zwaartepunt naar Den Helder. Tegenwoordig is Huisduinen de ideale plek voor diegene die rust en ruimte zoekt. Het strand, de duinen en de zee liggen op loopafstand en de vuurtoren de Lange Jaap is de blikvanger. Een bezoek aan Fort Kijkduin is de moeite waard, net zoals de Grafelijkheidsduinen. Dit bijzondere duingebied heeft natte en droge delen waar veel water- en moerasvogels voorkomen.

Huisduinen
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Huisduinen

Wil je op vakantie in de buurt van Huisduinen of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Huisduinen liggen. Makkelijk overnachten bij Huisduinen binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.