vakantieparken Roompot Cochem

Roompot Cochem

Roompot Cochem is een vakantiepark van Roompot dat gelegen is op ongeveer 10 kilometer afstand van het Duitse plaatsje Cochem. Het vakantiepark heet oorspronkelijk "Ferienresort Cochem". Ferienresort is het Duitse woord voor vakantiepark.

Cochem

Cochem is gelegen in de Moezelstreek. Een geliefde streek voor vakantiegangers en op nog geen 170 kilometer van de Nederlandse grens. De Moezelstreek staat bekend om zijn heerlijke wijnen en een rondvaart op de Moezel is ook zeker aan te raden. Maar ook een bezoek aan het stadje Cochem is zeker de moeite waard. Het is een toeristische trekpleister. Het stadje dateert uit de middeleeuwen en is rijk aan cultuur en monumenten.
De rijksburcht van Cochem is het hoogtepunt van het stadje. Het kasteel uit het jaar 1056 ligt op een 100 meter hoge berg en is daarmee ook letterlijk het hoogtepunt van Cochem. Vanaf het kasteel zijn de prachtige vergezichten over de stad, de Moezel en de streek te bewonderen.
Het hoogste punt van Cochem is het kruisbeeld (de Pinner-Kreuz) op de hoogste berg van Cochem. Per kabelbaan is de top te bereiken en biedt weer een prachtig uitzicht op de rijksburcht van Cochem.

Omgeving Cochem

In de omgeving van Roompot Cochem liggen bij Ediger Ellen de Middeleeuwse ruinen van het klooster Stubben en zijn er nog Romeinse graven bewonderen. Burcht Eltz is een mooi kasteel vlakbij het plaatsje Munster-Maifeld. Het plaatsje Beilstein met maar 200 inwoners is niet zo bekend bij de toeristen maar is wel een bezoekje waard. Het dorpje aan de Moezel met zijn Joodse school en synagoge is al meerdere malen het decor geweest van grote speelfilms.

Vakantieparken rond Cochem

Behalve Roompot Cochem zijn er rond de plaats Cochem nog andere vakantieparken gelegen. De volgende vakantieparken liggen binnen een straal van 50 kilometer van Roompot Cochem:

  • Landal Mont Royal (16 km)
  • Center Parcs Park Eifel (25km)
  • Landal Sonnenberg (46 km)
  • Roompot Vakanties Eurostrand Leiwen (46 km)
  • Roompot Vakanties Ferienpark Hambachtal (47 km)
Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.