vakantieparken Kerstmarkten

Kerstmarkten

Met een bezoek aan één van de sfeervolle kerstmarkten in Duitsland, Nederland of België komt u deze winter helemaal in de kerststemming. Duitsland is favoriet, maar ook in het Nederlandse Limburg zijn de kerstmarkten erg gezellig en sfeervol. Verblijf op een vakantiepark om de kerstmarkten meerdere dagen te kunnen bezoeken of juist om meerdere kerstmarkten te bezoeken. 

Kerstmarkten in Duitsland

De meest uitgebreide kerstmarkten vinden we in Duitsland. Berlijn, Keulen en Düsseldorf (Königsallee) zijn het meest geliefd. Lekker de winkelstraten met zijn mooi versierde etalages bewonderen. Op 24 november 2013 zijn de meeste kerstmarkten gesloten omdat het dan dodenherdenking is.

Kerstmarkt in Düsseldorf 

De kerstmarkten in Düsseldorf zijn open van 21 november t/m 23 december 2013. De stad heeft zes verschillende kerstmarkten met ieder een eigen thema en is omgetoverd tot een waar winters sprookje. Met de geur van glühwein en andere etenswaren bezoekt u de nostalgische kraampjes op de verlichte pleinen. De kerstmarkt van Düsseldorf is één van de drukst bezochte kerstmarkten van Duitsland. 

Kerstmarkt in Keulen

De kerstmarkten in Keulen zijn open van 25 november t/m 23 december 2013. Geniet van allerlei lekkernijen en aanschouw de levensechte kerststallen of bezoek één van de wonderschone kerstconcerten in de prachtig verlichte binnenstad. 

Kerstmarkt in Berlijn

In Berlijn zijn van 24 november t/m 31 december 2013 meer dan 40 kerstmarkten geopend. Berlijn is de ideale locatie om kerstinkopen te doen. De bruisende metropool is omgetoverd in een zee van lichtjes. De Gendarmenmakrt is één van de grootste kerstmarkten en op de Potsdammer Platz kun je ook schaatsen. 

Kerstmarkten in Nederland

Voor een goede kerstmarkt hoef je tegenwoordig echt niet meer naar Duitsland. De kerstmarkten in Nederland zijn de laatste jaren steeds groter en uitgebreider geworden en kunnen de concurrentie met de Oosterburen aan. De aangename drukte zorgen voor een gezellige sfeer. In de provincie Limburg vindt u de sfeervolle kerstmarkten in Maastricht en Valkenburg. Maar ook eindhoven is veranderd in een paradijs van winterse sferen. 

Kerstmarkt in Eindhoven

De kerstmarkt in Eindhoven is van 16 november 2013 t/m 5 januari 2014 geopend. Er zijn de gehele periode markten, festivals en concerten te vinden. In het parktheater is er voor de kleintjes een kerst wintercircus. 

Kerstmarkt in Maastricht

Van 30 november t/m 30 december 2013 zijn de kerstmarkten van Maastricht geopend. Het bourgondische Maastricht is veranderd in een sfeervolle kerststad. De maaspromenade is met ijsbaan, kerstmarkt, wintercafé en een uniek drijvend restaurant compleet omgetoverd tot een prachtig winter landschap. 

Kerstmarkt in Valkenburg

Valkenburg is bekend om zijn ondergrondse kerstmarkten en zijn geopend van 15 november t/m 23 december 2013. De ondergrondse kerstmarkt in Valkenburg is sfeervol ingericht met adembenemende stalletjes. De kraampjes zijn voornamelijk te vinden in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. 

Kerstmarkten België

De meest bezochte kerstmarkten in België zijn die van Antwerpen, Gent, Brugge en de hoofdstad Brussel. Een bezoek aan een kerstmarkt is prima te combineren met een weekend weg op een vakantiepark van Sunparks.

Kerstmarkt in Antwerpen

De kerstmarkt in Antwerpen is geopend van 7 december t/m 31 december 2013 en vindt plaats op de gezellig ingerichte Groenplaats. Hier zijn tientallen houten chaletjes te bewonderen en kunt u genieten van de gezellige optredens en de winterse gerechten.

Kerstmarkt in Gent

Het Emile Braunplein is omgetoverd tot een heuse schaatsbaan. Geniet van de wafellucht en drink een warme chocomel voordat u uw kerstinkopen gaat doen op het Sint-Baafsplein.

Kerstmarkt in Brussel

Van 29 november 2013 t/m 5 januari 2014 is de kerstmarkt in Brussel geopend. Op de grote markt is een prachtige grote verlichte kerstboom te bewonderen. Vanuit het reuzen rad heeft u sprookjesachtig uitzicht over de hoodstad. Rondom de Beurs, de Vismarkt en het Sint-Kathelijneplein kunt u terecht voor allerlei lekkernijen en de kerstinkopen.

Kerstmarkt in Brugge

De kerstmarkt van Brugge is geopend van 24 november 2013 t/m 2 januari 2014. De oude stad is prachtig verlicht, de mooie monumenten en de pittoreske steegjes geven een onvergetelijk kerstgevoel. De markt is omgetoverd tot schaatsbaan en de kerstmarkt ligt in de omliggende straatjes. Ook op het Simon Stevenplein is een kerstmarkt die het bezoeken zeker waard is.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.