vakantieparken Hongarije

Vakantieparken in Hongarije

 

Een vakantiepark in een heuvelachtig landschap

Hongarij is het meest bekend om zijn culturele hoofdstad Boedapest. Daarnaast kent iedere toerist de rivier de Donau en het Balatonmeer. Het land kent een rijke cultuur en de wijnliefhebbers waarderen het land om haar frisse en pure wijnen. Het landschap met de vele meren is vooral heuvelachtig. Het Balatonmeer is het grootste zoetwatermeer van Midden-Europa en is een ideaal gebied voor vakantie. De totale kustlijn is bijna 200 km lang en er liggen veel badplaatsen/ vakantieplaatsen aan het meer. Onder de jongeren is Siófok het meest populair. 

Welness, rivieren en cultuur

Hongarije staat ook bekend om zijn wellness, er zijn wel meer dan 300 thermaalbaden te vinden, verspreidt over het hele land. Het meest bijzondere is het warmwatermeer van Héviz. De Donau is de een de langste rivier van Europa en de langste rivier van Hongarije. De Donau ontspringt in het Zwarte Woud in Duitsland en stroomt helemaal door naar de Zwarte Zee in Roemenië. In Hongarije stroomt de Donau langs de Basiliek van Esztergom. Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, wordt ook wel de ‘Koningin van de Donau’ genoemd. De rivier loopt dwars door de stad. De stad bestond oorspronkelijk uit drie delen, Boeda, Oboeda en Pest, die werden samengevoegd. In eerste instantie werd de stad Pest-Boeda genoemd, maar later werd het Boedapest. Een aantal vakantieparken in Hongarije liggen in de regio Pest op een klein uurtje rijden van Boedapest. Hierdoor is vanaf het bungalowpark een stedentrip naar Boedapest goed te combineren.

Bungalowpark aanbiedingen per regio

Zoek verder naar bungalowpark aanbiedingen per regio in Hongarije. Altijd de goedkoopste aanbieding van Hongarije beschikbaar.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.