Petten

Het dorp Petten ligt in de provincie Noord Holland, aan de Noordzeekust. Behalve een schoon en veilig strand valt er in Petten nog meer te doen en te bekijken. Bijvoorbeeld de kerkvloer en het kerkhof van een voormalig hervormd kerkje wat in de Tweede Wereldoorlog verloren is gegaan. Of het museum De Dijk te Kijk, waar men informatie krijgt over de dijken en het roemruchte verleden van de Pettemers. De Hondsbossche Zeewering stamt uit circa 1700 en werd ooit door mensenhanden gebouwd om de eeuwige strijd met het water aan te gaan. Het dorp is namelijk meerdere malen verzwolgen door water. In de polder liggen de natuurgebieden De Putten en Abtskolk, beide bekende vogelgebieden. Door Petten heen loopt de Europese wandelroute E9, ook wel het Hollands Kustpad genoemd. Deze E9 loopt langs de kust van Portugal naar de Baltische staten.

Petten
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Petten

Wil je op vakantie in de buurt van Petten of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Petten liggen. Makkelijk overnachten bij Petten binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.