Wijk aan Zee

Wijk aan Zee is een dorp dat sinds 1936 deel uitmaakt van de gemeente Beverwijk in Noord Holland. Aangrenzend ligt het Noordhollands Duinreservaat. Tot het midden van de 19e eeuw was het een typisch vissersdorp en in 1881 was de opening van het eerst Badhotel een aanzet tot een nieuwe industrie. Nog een stukje geschiedenis vindt men in het duinlandschap rond Wijk aan Zee, hier herinneren enkele bunkers nog aan de Atlantikwall. De badplaats ligt eigenlijk direct naast de Noordpier van IJmuiden en heeft hierdoor een mooi breed strand. De golfslag heeft de plek voor surfers aantrekkelijk gemaakt, maar ook strandzeilen, kiten, skyting en speedgliding wordt hier veel gedaan. Gewoon lekker een dag luieren aan het strand kan natuurlijk ook of een drankje drinken bij één van de gezellige strandpaviljoens. Mooie fiets- en wandelpaden leiden door de fraaie omgeving en via diverse routes naar Beverwijk of andere plaatsen. Sla hierbij het Noord Hollands-duinreservaat niet over, dit is met zijn 5300 hectare één van de grootste natuurgebieden van Nederland.

Wijk aan Zee
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Wijk aan Zee

Wil je op vakantie in de buurt van Wijk aan Zee of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Wijk aan Zee liggen. Makkelijk overnachten bij Wijk aan Zee binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.