Buren - Oranjestad

Buren Oranjestad is een gezellig vestingstadje met een vorstelijke historie en een rijke geschiedenis. Buren is een echte ‘Oranjestad’, hier trouwde Willem van Oranje met Anna van Egmond, prinses Beatrix heeft de titel ‘Gravin van Buren’ en onze koning Willem-Alexander reed ooit de Elfstedentocht als W.A. van Buren. Buren kreeg in 1395 stadsrechten en mocht zijn stadsmuren op gaan bouwen, hiervan is slechts de Buitenhuizenpoort van over gebleven. Toch is er nog meer historie in het stadje te ontdekken: historische gebouwen, stadsmuren en wallen met kanonnen, musea, de schitterende Sint Lambertuskerk met fraaie toren, het voormalige weeshuis, de waag, de stadspoort met poortgebouw en de molen ‘De Prins van Oranje’. Een stadsgids kan hier alles over vertellen. In de pittoreske panden zijn veel leuke winkeltjes en horecagelegenheden gevestigd die Buren een gezellige sfeer geven. Ook kunst- en muziekliefhebbers kunnen hier hun draai wel vinden, er zijn regelmatig exposities, muziek evenementen en voorstellingen. Vanaf half november wordt Buren omgetoverd tot een echt kerststad, tijdens deze periode mag men zeker het schouwspel ‘Buren bij kaarslicht’ niet missen.

Buren - Oranjestad
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Buren - Oranjestad

Wil je op vakantie in de buurt van Buren - Oranjestad of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Buren - Oranjestad liggen. Makkelijk overnachten bij Buren - Oranjestad binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.