De Rijp

Ooit noemde Jan Adriaanszoon Leeghwater dit ‘het beste dorp van Holland’. Als men De Rijp bezoekt dat begrijpt men misschien waarom. Fraai gerestaureerde huizen en monumenten uit de zeventiende eeuw hebben De Rijp ook tot een ‘beschermd dorpsgezicht’ gemaakt. Wanneer men door het dorpje slentert, proeft men nog de sfeer van weleer en de gidsen kunnen de bezoekers informeren over een stukje geschiedenis en leuke anekdotes. In het dorp zijn leuke winkeltjes, meerdere galerieën en een aantal uitstekende restaurants. De Gijp heeft ook meerdere musea, zoals het Museum In 't Houten Huis, het Jan Boon Museum en het Raadhuis van Graft. Daarnaast heeft het een prachtig natuurgebied: de Eilandspolder, wat men al wandelend, fietsend, skeelerend of varend kan verkennen. In de winter komt hier soms nog een extra mogelijkheid bij, namelijk schaatsend.

De Rijp
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van De Rijp

Wil je op vakantie in de buurt van De Rijp of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van De Rijp liggen. Makkelijk overnachten bij De Rijp binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.