Engbertsdijksvenen

De Engbertsdijkvenen is een mooi natuurgebied in Overijssel. Het 1000 hectare grote gebied ligt bij Kloosterhaar, vlak bij de Duitse Grens. Hier vindt men uitgestrekte veengebieden met heideterreinen en vennen. Ooit lag hier een groot veenmoeras dat het noordoosten van Nederland bedekte. In en om dit natuurgebied liggen ‘haren’, koppen van zand die uit de bodem opduiken, tussen het uitgestrekte hoogveen. Bijna overal in Nederland is het hoogveen verdwenen. Midden in de Engbertsdijkvenen ligt nog een hoogveenrestant in de oorspronkelijke staat van ongeveer vijf meter dik. Het spreekt vanzelf dat dit een heerlijke omgeving is om te wandelen en te fietsen.

Engbertsdijksvenen
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Engbertsdijksvenen

Wil je op vakantie in de buurt van Engbertsdijksvenen of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Engbertsdijksvenen liggen. Makkelijk overnachten bij Engbertsdijksvenen binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.