Herinneringscentrum Westerbork

In het prachtige Drenthe ligt een bijzondere plek, een plek waar een herinnering in leven wordt gehouden. In 1971 werden de laatste barakken van Kamp Westerbork afgebroken, er was nog maar weinig over van wat herinnerde aan de gruwelijke gebeurtenissen die hier hebben plaats gevonden. Meer dan 100.000 Joden, Sinti en Roma werden tussen 1942 en 1945 van hier uit naar de kampen in Oost Europa gestuurd. Als eerbetoon aan de velen levens die in deze periode gesneuveld zijn, hebben reconstructies en taluds die de grootte en plaats van de barakken aangeven kamp Westerbork weer zichtbaar gemaakt. Op de appèlplaats de 102.000 stenen, het symbool voor de levens die van hieruit verloren zijn gegaan. Er zijn meerdere monumenten en tekens die herinneren aan de tragedie die hier plaats vond. In het museum wordt over het leven van de slachtoffers en overlevenden verteld, door middel van persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en films. Voorwerpen en voorbeelden maken het verleden bijna tastbaar. Naast tentoonstellingen worden er regelmatig activiteiten in het museum georganiseerd, ook voor kinderen. De laatste zondag van de maand vertelt een ooggetuige zijn of haar verhaal.

Herinneringscentrum Westerbork
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Herinneringscentrum Westerbork

Wil je op vakantie in de buurt van Herinneringscentrum Westerbork of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Herinneringscentrum Westerbork liggen. Makkelijk overnachten bij Herinneringscentrum Westerbork binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.