Het Stenen Kruis

In de buurtschap Eikelhof in de Overijsselse gemeente Olst-Wijhe, staat in een weiland een stukje bijzondere geschiedenis. Het gaat hier om een zandstenen kruis. Ter hoogte van de driesprong Wesepe-Deventer-Olst bij Erve Voeldijk aan de Boxbergerweg kan men dit kruis bekijken. Op het kruis staat een tekst en het jaartal 1393 en in het hart van het kruis een wapenschild. Alleen het wapen hierin is grondig verwijderd. Dit soort kruisen worden ook wel moordkruisen, boetekruisen of veldkruisen genoemd. In vroegere eeuwen zag je deze kruisen veel vaker. Op dit kruis wordt gemaand te bidden voor de zielenrust van Johan Luedens, een onbekend persoon. Volgens een plaatselijke sage zou er op dit kruis een vloek rusten, het kruis verplaatsen zou dramatische gevolgen veroorzaken?

Het Stenen Kruis
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Het Stenen Kruis

Wil je op vakantie in de buurt van Het Stenen Kruis of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Het Stenen Kruis liggen. Makkelijk overnachten bij Het Stenen Kruis binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.