Kaasmarkt Alkmaar

Uit alle windstreken komen de bezoekers kijken hoe op de Alkmaarse Kaasmarkt de kaas verhandeld wordt. Dit is een traditie die ver buiten de Nederlandse grenzen bekend is. Het is een kleurrijk schouwspel in een prachtige entourage. De kaasmarkt is van eind maart tot en met begin september, iedere vrijdag van 10.00 tot 12.30 op het Waagplein. Het is in ieder geval zeker dat al vanaf 1622 er een kaasmarkt in Alkmaar was. Vroeger was dit meerdere dagen per week en altijd op het Waagplein. In tweehonderd jaar tijd is het plein maar liefst acht keer vergroot om plek te maken voor de traditionele kaasmarkt. Bootjes vol met kaas komen vanaf het Noordhollandsch Kanaal naar het plein en een levensechte demonstratie laat zien hoe het er hier vroeger aan toe ging. Bij het kaasdragers gilde kom je niet zo maar, en zijn verschillende taken en iedere groep draagt een bepaalde kleur hoed. In het Hollands Kaasmuseum kan men alles te weten over de Hollandse kaasgeschiedenis. Langs de kaasmarkt staan verschillende marktkraampjes waar men een stukje vakmanschap kan bewonderen of klompen en natuurlijk ook kaas kan kopen.

Kaasmarkt Alkmaar
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Kaasmarkt Alkmaar

Wil je op vakantie in de buurt van Kaasmarkt Alkmaar of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Kaasmarkt Alkmaar liggen. Makkelijk overnachten bij Kaasmarkt Alkmaar binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.