Nehalenniae tempel

De tempel van Nehalennia is één van de twee bekende tempels die gewijd zijn aan de godin Nehalennia. Deze ligt op de Zeeuwse Colijnsplaat en de andere in Domburg. Het blijkt uit inscripties dat de tempels nauw met elkaar verbonden waren. De tempel op de Colijnsplaat is waarschijnlijk in iedere geval tussen de jaren 188 en 227 in gebruik geweest. Nehalennia is een moedergodin, een godin van het leven, vruchtbaarheid en dood tegelijk. In 1970 en de jaren daarna werden in de buurt van de Colijnsplaat vele Nehalennia altaren opgevist uit de Oosterschelde. Aan de vondst van de diverse onderdelen werd afgeleid dat de tempel van het Gallo-Romeinse type moet zijn geweest. Aan het begin van de 21e eeuw heeft men de tempel gereconstrueerd. Op deze plek kan men 2000 jaar terug in de tijd, een bijzondere belevenis.

Nehalenniae tempel
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Nehalenniae tempel

Wil je op vakantie in de buurt van Nehalenniae tempel of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Nehalenniae tempel liggen. Makkelijk overnachten bij Nehalenniae tempel binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.