Ploeg fabriek van Gerrit Rietveld

In Bergeijk werd in 1923 een weverij gestart: Weverij de Ploeg die in eerste instantie handdoeken vervaardigde en later vooral gordijn- en meubelstoffen. De fabriek werd ontworpen door Gerrit Rietveld en in 1958 in gebruik genomen, met rondom de fabriek de mooie tuin van Mien Ruys. Het gebouw heeft gebogen sheddaken, wat zeer bijzonder is. In 2007 verliet De Ploeg Bergeijk en de fabriek en het park zijn inmiddels uitgeroepen tot nationaal monument. Dat is niet voor niets, het gaat hier om een architecturaal meesterwerk en een unieke combinatie van ontwerp en natuur. Iedere liefhebber van architectuur moet de fabriek een keer gezien hebben. Rondleidingen zijn op aanvraag beschikbaar. Er zijn ook regelmatig exposities en een breed aanbod van het werk van Rietveld en Ruys. Korte films en foto’s nemen de bezoeker mee terug in de tijd. Natuurlijk moet er ook in het prachtige park een wandeling worden gemaakt. Soms worden er in het park speciale evenementen gehouden, zoals het Ploeg Festival met een gevarieerd programma voor kinderen. Even uitrusten kan in Café Lief en Laaf op de loungebanken in de buitenlucht.

Ploeg fabriek van Gerrit Rietveld
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Ploeg fabriek van Gerrit Rietveld

Wil je op vakantie in de buurt van Ploeg fabriek van Gerrit Rietveld of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Ploeg fabriek van Gerrit Rietveld liggen. Makkelijk overnachten bij Ploeg fabriek van Gerrit Rietveld binnen een straal van 40 kilometer.

2 4

Weerterbergen

Type WB
Geschikt voor max. 4 personen, heeft 2 slaapkamers

Nederland - Limburg - Weert

Weekend
24-11 (3 nachten)

Aanbieding
€ 224,00
Verplicht
€ 16,32
€ 240,32

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.