Thorn

Thorn is het eerste Nederlandse stadje wat stadsrechten kreeg in de 13e eeuw. Het ligt op de westelijke Maasoever vanaf Maastricht, vlak bij het Belgische Kessnich. Het door vele toeristen bezochte witte stadje Thorn heeft een rijke geschiedenis, die terug gaat tot het einde van de 10e eeuw. Er ontwikkelde zich een miniatuurvorstendom onder leiding van een abdis en 20 adellijke kloosterdames. De dames vluchtten toen de Fransen kwamen en doordat de Fransen belasting gingen heffen op de omvang van de ramen, werden deze vaak dicht gemetseld. Bouwsporen werden verdoezeld met het wit kalken van de woningen. Dit resulteerde in een compleet wit dorp. De Abdijkerk van Thorn is een beschermd stadsgezicht, een fraai beeld net zoals de geplaveide pittoreske straatjes. In het museum ‘Het land van Thorn’ moet men zeker het Panorama Thorn bezichtigen. In en om Thorn zijn genoeg mogelijkheden om te genieten van het bijzondere stadje en de omliggende fraaie natuur, zoals een themawandeling of een rondvaart over het prachtige Maasplassengebied.

Thorn
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Thorn

Wil je op vakantie in de buurt van Thorn of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Thorn liggen. Makkelijk overnachten bij Thorn binnen een straal van 40 kilometer.

2 4

Weerterbergen

Type WB
Geschikt voor max. 4 personen, heeft 2 slaapkamers

Nederland - Limburg - Weert

Weekend
8-12 (3 nachten)

Aanbieding
€ 224,00
Verplicht
€ 16,32
€ 240,32

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.