Wateringse speeltuin

De Wateringse speeltuin is een grote gezellige en zeer kindvriendelijke buiten speeltuin in Wateringen die mogelijk wordt gemaakt door vrijwilligers. Vanuit het Kijkduin vakantiepark is dit binnen 10 minuten met de auto aan te rijden en zeker een bezoekje waard. De speeltuin dateert al van 1953 en heette vroeger “Oma’s speeltuin”. De speeltuin heet tegenwoordig “Speeltuin de Kinderster”, maar staat in het Westland vooral bekend als de Wateringse speeltuin. In 2013 werden met allerlei festiviteiten het 60-jarig jubileum gevierd. Kijk hieronder of op vakantieparken Zuid-Holland voor bungalowparken die ook in de buurt liggen van één van de grootste gratis speeltuinen.

Toegang

De toegang is geheel gratis en dat is vrij uniek voor een speeltuin van deze omvang. Een vrijwillige donatie wordt wel op prijs gesteld. De speeltuin telt meer dan twintig schommels, er zijn glijbanen, diverse klim en klauter toestellen en een kabelbaan. Kinderen tot en met 12 jaar zullen hier zich zeker prima vermaken. In de laatste week van de zomervakantie worden door het bestuur altijd de jaarlijkse kindervakantie spelen georganiseerd.

Consumpties

Voor de kinderen is er limonade verkrijgbaar en voor de volwassenen is er thee en koffie. Dit geheel op basis van een vrijwillige bijdrage per consumptie. Het meebrengen van eigen consumpties is helemaal vrij. In de speeltuin staan diverse picknick tafels opgesteld waaraan de consumpties genuttigd kunnen worden. Er is een toilet aanwezig en een apart toilet voor minder validen.

Openingstijden

De speeltuin is open van 1 april tot en met de herfstvakantie. En wel op de volgende tijden:

Maandag tot en met vrijdag van 10:00u-12:00u en van 13:00u – 17:00u Zaterdag van 10:00u-16:00u en op zondag is de Wateringse speeltuin gesloten. Om zeker te zijn of de speeltuin open is, kan je bellen naar: 0174 297 039

Ligging

De speeltuin is omheind met een gesloten hek en ligt midden in een woonwijk. De spelende Kinderen kunnen niet zomaar de speeltuin verlaten. Achter de speeltuin ligt het hofpark, het park dat elk jaar het decor is van Waterpop. Naast de speeltuin ligt kinderboerderij “De Waterster”. De Wateringse speeltuin is goed te bereiken met de auto, er is rondom de speeltuin voldoende parkeerplek ondanks dat het gelegen is in een woonwijk.

Adres

Speeltuin De Kinderster
Julianastraat 1
2291 TP WATERINGEN

Kinderboerderij

Kinderboerderij “De Waterster” is sinds 1993 een geliefde plek voor kinderen en dierenliefhebbers. De kinderboerderij is elke dag geopend en organiseert regelmatig allerlei activiteiten voor de kinderen. Naast de geitjes, schapen, konijnen en kippen heeft de kinderboerderij ook een pony en struisvogels.

Wateringse speeltuin
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Wateringse speeltuin

Wil je op vakantie in de buurt van Wateringse speeltuin of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Wateringse speeltuin liggen. Makkelijk overnachten bij Wateringse speeltuin binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.