Anne Frank Huis

Het huis waar Anne Frank met haar familie tijdens de oorlog ruim twee jaar ondergedoken heeft gezeten, is een traditioneel Amsterdams grachtenpand. Hier, op de Prinsengracht 263, had de vader van Anne Frank zijn bedrijf. Gedurende de oorlog dook zowel de familie Frank, als de familie van Pels en Fritz Pfeffer hier onder in het ‘achterhuis’. De toegang tot het achterhuis was verborgen achter een draaikast die speciaal voor dit doel was gemaakt. Op 4 augustus 1944 werd de schuilplek verraden en werd iedereen gedeporteerd, alleen Otto Frank overleefde de oorlog. De kamers in het huis ademen nog steeds de sfeer van toen uit, citaten uit het beroemde dagboek, foto’s, filmbeelden en originele voorwerpen van de onderduikers geven een goed beeld van hoe het er hier aan toe ging. Ook het originele dagboek van Anne Frank is hier aanwezig. Het Anne Frank Huis is een indrukwekkend uitstapje, wat de bezoekers even mee terug neemt in de tijd.

Anne Frank Huis
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Anne Frank Huis

Wil je op vakantie in de buurt van Anne Frank Huis of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Anne Frank Huis liggen. Makkelijk overnachten bij Anne Frank Huis binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.