Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is een voormalig Koninklijk paleis, annex zomerresidentie van de stadhouderlijke en Koninklijke familie. Sinds 1984 is het ingericht als museum. Het UNESCO monument ligt aan de rand van de stad Apeldoorn en een bezoek aan het museum geeft een goed beeld van hoe hier drie eeuwen lang de Oranjedynastie heeft gewoond. De vertrekken tonen allemaal verschillende inrichtingen met meubelen, voorwerpen en schilderijen waarmee de diverse generaties Oranjes zich hebben omringd. De laatste koningin die hier gewoond heeft, was Koningin Wilhelmina. Regelmatig worden er in het Paleis Het Loo ook tentoonstellingen en concerten georganiseerd. De barokke tuinen ademen de sfeer van de zeventiende eeuw uit, een lust voor het oog, met de beeldenvijvers en spectaculaire fonteinen. In het stallencomplex staan de rijtuigen, sledes en auto’s en sommige worden nog steeds gebruikt. In de zomer kan men op woensdag het weidse uitzicht bekijken vanaf het dakterras en in de winter krijgt men een impressie van 300 jaar kerstfeest bij de Oranjes.

Paleis Het Loo
Toon meer informatie Toon minder informatie

Overnachten in de buurt van Paleis Het Loo

Wil je op vakantie in de buurt van Paleis Het Loo of een paar dagen verblijven op een nabijgelegen bungalowpark? Hieronder zie je een selectie van de bungalowparken die in de omgeving van Paleis Het Loo liggen. Makkelijk overnachten bij Paleis Het Loo binnen een straal van 40 kilometer.

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.