vakantieparken Hainaut

Vakantieparken in Hainaut

Hainaut ligt in het Franstalige Wallonië in het zuidwesten van België met als hoofdstad Bergen. De Nederlandse benaming voor Hainaut is Henegouwen. In het zuiden grenst de provincie aan het buurland Frankrijk. Hainaut heeft een prachtige natuur, deels op het Henegouws Plateau en het laagste deel ligt in het gebied de Henekom. De heuvels in het noordwesten sluiten aan bij de Vlaamse Ardennen. In deze fraaie provincie liggen verschillende vakantieparken, een verblijf hier geeft een uitgebreid aanbod aan verschillende activiteiten. Lekker wandelen, fietsen of mountainbiken, paardrijden, golf en watersporten, maar ook boeiende steden bezoeken. Het noordelijke heuvelland biedt veel outdoor activiteiten en trekt hierdoor veel toeristen. Ook het zuidoosten is erg in trek. De centrale ligging van de bungalowparken maken het mogelijk om het hele gebied te verkennen en aan verschillende outdoor sporten deel te nemen. De steden bieden pittoreske plaatjes, bijvoorbeeld de stad Doornik met zijn monumentale bouwwerken en het oudste belfort van België. Of men brengt een bezoek aan Chimay, waar ook in de abdij Notre-Dame de Scourmont het trappistenbier Chimay wordt gebrouwen. In dit gebied kan men in ieder geval genieten van de bijzondere streekgerechten en een uitgebreid arsenaal aan bieren. Maar ook de boerderijproducten zoals de ambachtelijk gemaakte chocolade, brood en kaas zijn lekker. Neem eens wat verschillende producten mee naar het huisje om lekker na te genieten van de gezellige dag.

Dank zij een groot net van waterwegen en meren zijn er genoeg mogelijkheden voor waterrecreatie. Maar de vakantieparken hebben ook meestal wel een zwembad. Op het park zijn over het algemeen tal van activiteiten en faciliteiten. Soms worden er survivaltochten georganiseerd of andere sport- en spel belevenissen. Rondom de bungalowparken vindt men hiervoor ook genoeg mogelijkheden. Maar ook de cultuurliefhebbers komen aan bod, de vele kastelen en musea zullen goed in de smaak vallen. Eigenlijk heeft Hainaut alles: avontuur, cultuur en natuur, maar ook rust en ruimte. De comfortabele accommodatie op de vakantieparken zorgt dat men aan het eind van de dag een goed ingericht onderkomen heeft waar men helemaal tot rust kan komen. Tenslotte is het vakantie.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.