vakantieparken Limburg (BE)

Vakantieparken in Limburg, België

Tussen het Nederlandse Limburg en Luik ligt de Belgische provincie Limburg ingeklemd. Een waar fietsparadijs met een fietsroutenetwerk van 2000 km aan goed onderhouden fietspaden. Op de fietsroutes liggen zelfs cafés, picknickpunten en opladers voor elektrische fietsen. Voor de fiets- en wandelliefhebbers is een huisje op een vakantiepark in deze regio dan ook beslist een aanrader. Maar natuurlijk is er meer dan alleen dat. Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor buitenactiviteiten: golfen, paardrijden, waterrecreatie, vissen is slechts een greep uit het geheel. Skiën, schaatsen of snowboarden kan ook, maar dan binnen. Tel bij dit alles de sportieve mogelijkheden op het vakantiepark op en de dagen zijn goed gevuld voor de actieve vakantieganger. Vaak liggen de bungalowparken in een bosrijke omgeving en anders is er wel een mooi natuurgebied in de buurt.De regio vertoont een waaier aan landschappen: Het Bosland met zijn heide en zandduinen, De Voerstreek met zijn kastelen en vakwerkhuisjes, De Wijers met de vele vijvers en historische domeinen en het Haspengouws landschap met de mergelvalleien en hoogstamboomgaarden. Stuk voor stuk prachtige gebieden om te ontdekken.

Een dagje winkelen, behoort ook tot de opties. De hoofdstad Hasselt is hierbij de populairste bestemming. Behalve veel winkels en een gezellige sfeer is het hier ook de moeite waard om naar de Japanse Tuin of het Jenevermuseum te gaan. Het outletcentrum Maasmechelen Village ligt net over de grens en de plaatsen Lummen en Genk zijn ook aanraders. Musea genoeg in Belgisch Limburg, net zoals een rijke historie. Ook wat de kinderen betreft hoeft men zich geen zorgen te maken, er zijn voldoende activiteiten en uitstapjes waarbij zij zich prima kunnen vermaken, zowel indoor- als outdooractiviteiten. Ook op de bungalowparken komen de kinderen meestal tijd te kort. Soms zijn er spectaculaire zwemparadijzen en andere sport- en spelmogelijkheden. Zelfs de huisjes zijn meestal kindvriendelijk ingericht. De verschillende accommodaties op de vakantieparken zijn altijd comfortabel ingericht, zodat het hele gezin hier een goed onderkomen heeft. De vele faciliteiten en voorzieningen van het vakantiepark, samen met het grote aanbod wat Belgisch Limburg te bieden heeft, zorgen voor een geweldige vakantie.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.