vakantieparken Luik

Vakantieparken in Luik

Luik, Liège of Lüttich het is maar net in welke taal je het uitspreekt. Luik is een provincie in België, in het Waals gewest en heeft als hoofdstad de gelijknamige gezellige stad. Een verblijf in een vakantiepark in deze provincie biedt verrassende toeristische bezienswaardigheden en ook op het gebied van activiteiten kan men alle kanten op. Thermen in Spa of het Archeoforum in de stad, de prehistorische site van Ramioul of de militaire forten, allemaal aanraders om eens naar toe te gaan. De provincie heeft een rijke geschiedenis en dat ziet men terug in het gebied. Daarnaast heeft het ook een prachtige natuur en vanaf het bungalowpark kan men vaak zo een mooie wandel- of fietsomgeving betreden. Er is een verscheidenheid aan landschappen: de Hoge Venen, het land van Herve, de Maasvallei en de bergen in het zuiden van de provincie. Ieder landschap heeft zijn eigen aanbod aan sportieve activiteiten, denk hierbij aan mountainbiken, kayakken, paardrijden of andere avontuurlijke outdoorsporten. Of men kan ook eens in de mijn van Blegny afdalen. Een huisje op een vakantiepark in Luik heeft nog meer voordelen, men hoeft niet ver te rijden vanaf huis om een avontuurlijke en Bourgondische vakantie te beleven.

De verschillende bungalowparken in deze provincie liggen meestal vrij strategisch. Van hieruit kan men uitstapjes maken of activiteiten plannen. Toch hoeft men niet altijd van het vakantiepark af om een heerlijke tijd te beleven. Vaak hebben de bungalowparken zelf ook genoeg faciliteiten waarmee men zich prima kan vermaken. Jong en oud kunnen genieten van een zwembad of sport- en spel mogelijkheden op het park. Na een lange en intensieve dag zijn de wellness faciliteiten een verademing. In de comfortabele accommodaties kan men nieuwe energie opdoen voor de volgende dag. Er valt namelijk nog genoeg te ontdekken, zoals de watervallen van Coo of de grotten van Remouchamps. Natuurlijk mag men een bezoek aan de karaktervolle stad Luik niet vergeten. De charmante stad aan de Maas heeft folklore, gezelligheid, bezienswaardigheden en een fantastisch architecturaal erfgoed.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.