vakantieparken Luxemburg

Vakantieparken in Luxemburg

De provincie Luxemburg is de grootste provincie van België, met als hoofdstad Aarlen, een stad die ooit gesticht is door de Romeinen. Men kan hier nog de sporen van terug vinden. De provincie maakt bijna geheel deel uit van het Ardennen gebied en heeft ook dezelfde mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Het hoogste punt is 651 meter en op beperkte schaal is hier ook wintersport mogelijk. De Gaume streek ligt wat lager en heeft wat mildere temperaturen, dit deel hoort niet meer bij de Ardennen.Beide gebieden bieden een groene natuur, een rustige omgeving en pittoreske dorpen. De aanwezige vakantieparken zijn hier een ideale verblijfplaats voor een fijne vakantie. Van hieruit kan men wandelen, fietsen, kayakken of kanoën op één van de vele riviertjes. De motorrijder en de mountainbiker kunnen gaan genieten van het bochtige heuvelwerk door de groene bossen. Een huisje op een buingalowpark in deze regio is leuk voor alle jaargetijden, per seizoen zijn er weer andere activiteiten te beoefenen. Men kan ook vanaf het bungalowpark uitstapjes maken naar leuke steden of dorpjes, zoals het schilderachtige dorp Redu. De boekenliefhebber moet hier zeker naartoe want het dorp staat bekend als boekendorp.

Het dorp Frahan ligt aan een meander van de rivier Semois en dit plaatje heeft menige reisgids over de Ardennen gesierd. Omsloten door heuvels, rotsen en de Semois, biedt dit dorp een prachtig panorama. Torgny is één van de mooiste dorpen van het gebied. Breng ook eens een bezoek aan de abdij van Orval en proef één van de zes Belgische trappistbieren. Het gebied heeft ook heerlijke streekgerechten en producten. Het is misschien leuk om met deze producten eens een maaltijd op tafel te zetten in het huisje op het vakantiepark. In het Euro Space Center bestaat de mogelijkheid om ander voedsel te eten, namelijk astronautenvoedsel. De kinderen zullen de denkbeeldige tocht in de shuttle geweldig vinden. De bungalows in de vakantieparken zijn allemaal comfortabel ingericht en bieden een perfecte basis voor een heerlijke ontspannen of sportieve vakantie.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.