vakantieparken Saarland

Vakantieparken in Saarland

Saarland is misschien geen grote deelstaat van Duitsland, maar het heeft een enorme charme. Deze groene regio is een prachtige omgeving voor een vakantie op een vakantiepark. Ondanks de kleine afmetingen is er genoeg te doen, zowel op cultuur gebied als op het actieve vlak. Er zijn vele gezinsvriendelijke gezinstrajecten om op de fiets de omgeving te verkennen, men kan zelfs op de fiets naar Frankrijk. Of een meer uitdagende tocht op de stijgende heuvels van de Hunsrück. Ook de wandelaars komen niets te kort, 50 mooie routes door een ongerepte natuur, die regelmatig als de mooiste wandelroutes van Duitsland worden bestempeld. Bijvoorbeeld de 180 kilometer lange Saar-Hunsrück-Steig route. De bungalowparken liggen meestal ook in een mooie omgeving waar men heerlijk kan wandelen of fietsen. Mooie golfbanen liggen klaar om een balletje te slaan, zodat ook de golfer niets te kort komt. Op de parken vindt men vaak ook tal van sportieve mogelijkheden, zoals sport-en spel faciliteiten, een zwembad of andere mogelijkheden.

De cultuurliefhebber heeft in Saarland niets te klagen, Romeinse villa’s en barok kastelen sieren het landschap. Jazz festival bij de hoogovens of een bijzonder ridderfeest, het kan allemaal. Er zijn veel musea en een levendige kunst scène waaruit de culturele rijkdom van deze region blijkt. Mooie steden zijn er ook genoeg: de hoofdstad Saarbrücken, de vestingstad Saarlouis, Völklingen met het UNESCO werelderfgoed of Nonnweiler met zijn kuuroord en sterrenwacht. De 1000 jaar oude stad Saarburg is zeker ook een aanrader. Lekker eten is ook belangrijk in deze omgeving. Dit kan in het goed ingerichte huisje op het bungalowpark of buiten de deur. Mocht men in een restaurant gaan eten, probeer eens de traditionele kost, zoals Schwenkbraten. Er wordt veel gewerkt met regionale producten van topkwaliteit, de dichtheid van de restaurants met Michelinsterren is hier dan ook groot. Toch liever in je eigen bungalow eten? Neem dan eens wat specialiteiten mee naar het huisje op het vakantiepark.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.