vakantieparken Champagne-Ardennen

Vakantieparken in Champagne-Ardennen

De vakantieparken in de regio Champagne-Ardennes in Frankrijk zijn goed aan te rijden vanaf Nederland. Champagne is Frankrijks noordelijkste wijnstreek en de naam zegt het eigenlijk al, hier komt de mousserende wijn vandaan die als enige de naam Champagne mag dragen. In het noorden liggen de Ardennen, een zeer groene regio waar men kan genieten van de rust, maar ook om actief bezig te zijn is deze plek zeer geschikt. Mooie wandelingen, ruim 400 kilometer aan fietspaden, mountainbiken en andere outdooractiviteiten. Eeuwenoude bossen, pittoreske dorpjes en uitgestrekte meren zijn de beelden die men te zien krijgt tijdens de fiets- of wandeltochten. Een prachtige locatie dus voor een huisje op een vakantiepark. Het is ook leuk om deregio eens vanuit de lucht te bekijken, de vele aeroclubs bieden hiervoor mogelijkheden: parachutespringen, schermvliegen, zweefvliegen, helikopter of zelfs met een luchtballon. Misschien ziet men het bungalowpark wel liggen? Ook op cultuurgebied is het aanbod ruim voldoende, de regio heeft een rijk verleden. Talrijke musea en indrukwekkende bezienswaardigheden tonen de historie van de streek. Bijvoorbeeld de stad Reims met zijn imposante kathedraal of de stadjes Langres, Troyes en Sedan

Als men liever in het water dobbert, dan kan dat meestal wel in het zwembad op het vakantiepark. Maar ook de 10.000 hectare aan meren en plassen van de Champagne-Ardennes bieden een keur aan waterpret, zoals zwemmen, waterskiën en jetskiën. Surfen en zeilen zijn ook een optie door de aanwezige wind. Ook de kinderen hoeven zich hier niet te vervelen, er zijn diverse attractie- en avonturenparken en veel mogelijkheden voor kindvriendelijke uitstapjes. En op het bungalowpark zelf is natuurlijk ook genoeg te doen. Na een actieve dag is het fijn om de honger te stillen. Dat kan in de goed uitgeruste keuken van het huisje op het vakantiepark, maar natuurlijk ook in één van de vele restaurants. Hier kan men de vele specialiteiten en producten van de streek proeven.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.