vakantieparken Franche Comté

Vakantieparken in Franche Comté

In het oosten van Frankrijk ligt de regio Franche-Comté. Een heerlijke bestemming voor een verblijf in een vakantiepark. Het landschap varieert van glooiende akkers tot aan een spectaculair berglandschap. Het is voornamelijk een groen gebied, met een grote diversiteit aan bomen. In het Parc naturel régional du Haute-Jura vindt men een ongerepte natuur met watervallen, bronnen, stroomversnellingen, meren en rivieren en dat allemaal tussen de bossen door. De kans is aanwezig dat men hier tijdens een wandeling een lynx tegen komt. Wandelen, fietsen of een pittige mountainbike tour, het kan allemaal in de Franche-Comté. De hoogste top ligt op 1718 meter en in de winter kan men hier zelfs skiën of langlaufen. Op de meren kunnen tal van watersporten beoefend worden. Er zijn er genoeg in deze regio en de meeste liggen in het zuidoostelijk deel van de regio. Lac de Chalain en Lac de Vouglans zijn de grootste. Zwemmen kan vaak ook op het bungalowpark, net zoals andere actieve activiteiten. Soms is er ook een animatieteam, die jong en oud uren zoet kunnen houden. De vakantieparken liggen meestal in een fraaie omgeving met veel externe sportieve mogelijkheden in de buurt.

De accommodaties op de parken zijn volledig uitgerust en zeer comfortabel. Men vindt hier een gezellige plek om de vakantie door te brengen. Met een groep of met z’n tweetjes, het kan allemaal. In de buurt van het bungalowpark liggen vaak mooie stadjes of pittoreske dorpen die leuk zijn om te bezoeken. Een aanrader hierbij is Besançon met zijn mooie citadel. Binnen de stadsmuren bevinden zich ook nog drie bijzondere musea. Of Dole met zijn statige basiliek. Hier gaat men een stukje terug in de geschiedenis, de sfeervolle straten en pleinen en de fraaie monumenten geven een stukje historie weer. Wat ook de plannen zijn tijdens de vakantie, Franche-Comté heeft genoeg mogelijkheden. Tijdens het verblijf op het vakantiepark is er ook genoeg ruimte om lekker even bij te komen van de hectiek van het dagelijkse leven.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.