vakantieparken Nord-Pas-de-Calais

Vakantieparken in Nord-Pas-de-Calais

Op slechts een paar uur rijden van Nederland liggen in de Franse regio Nord-Pas de Calais een aantal heerlijke vakantieparken. Het zijn eigenlijk twee departementen: Nord en Pas de Calais. Van Nord is Lille de hoofdstad en van Pas is het Arras. Steden met een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Buiten de fraaie steden zijn er nog pittoreske dorpen en gezellige kustplaatsen die leuk zijn om vanuit het vakantiepark te bezoeken. De Côte d'Opale staat bekend om zijn mooie licht, de indrukwekkende natuur, zijn legendarische carnaval, de talrijke badplaatsen en een gezellige familiare sfeer. Het is 120 km aan kustgebied, dus plek zat voor iedereen. Behalve de kuststrook is Nord-Pas de Calais een regio van vlaktes, steenbergen en heuvelruggen. Er zijn verschillende natuurparken en bijzondere tuinen waar men heerlijk kan fietsen of wandelen. De meeste bungalowparken liggen ook in een mooie omgeving, vanwaar men ook de natuur in kan trekken.

Op sportief gebied valt in Nord-Pas de Calais ook genoeg te doen. Aan de kust kunnen de watersporters hun hart ophalen of lekker paardrijden. Golfen op één van de mooie golfbanen, quad rijden of 4WD tochten. Luchtsport is er ook: zweven aan een parapent boven de kustlijn of in een luchtballon over Lille zijn bijzondere ervaringen. Meestal zijn er op de bungalowparken ook genoeg sport- en spelmogelijkheden of een heerlijk zwembad als men het zoute water even zat is. Een dagje bij het huisje op het vakantiepark blijven wil niet zeggen dat men zich gaat vervelen, er is meestal genoeg te doen. De cultuurliefhebber trekt er waarschijnlijk liever op uit, naar één van de vele musea of de talloze bezienswaardigheden en monumenten. Waar de keuze ook op valt, men komt altijd weer terug op het vakantiepark, waar een comfortabele accommodatie weer klaar staat om lekker even bij te komen. Met z’n allen een wijntje drinken in de tuin, of lekker met een spannend boek op de bank, het kan allemaal. Na een goede nachtrust kan men weer uitgerust aan een nieuwe leuke dag beginnen.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.