vakantieparken Normandië

Vakantieparken in Normandië

Iedereen kent Normandië, een belangrijke regio in de geschiedenis. In 1944 landden de geallieerden hier op het strand, vandaag de dag is het een heerlijke omgeving voor een vakantie op een vakantiepark. Toch zijn er nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog, dit zijn inmiddels indrukwekkende bezienswaardigheden geworden. Het pittoreske eiland Mont-Saint-Michel is ook een publiekstrekker net zoals Het tapijt van Bayeux. De bungalowparken hebben meestal een mooie ligging, in de buurt van de kust of juist wat meer in het binnenland. In beide gevallen kan men genieten van de fraaie natuur. Ook op sportief gebied heeft deze regio veel te bieden. Natuurlijk zijn er de watersporten, maar ook wandelen, fietsen of paardrijden is hier leuk om te doen. Daarnaast zijn er tal van actieve outdooractiviteiten, zowel op het vakantiepark als in de omgeving.

Normandië is ook het land van de fijnproevers. Er zijn veel producten die uit deze streek komen. Denk hierbij aan onder andere de Cider, de Calvados en de wereldberoemde Camembert. Daarbij heeft de regio een groot aanbod aan oesterkweek en een st. Jacobsschelpen vangst. Als toetje moet men natuurlijk de bekende ‘tarte tatin’ proeven. Er zijn veel gezellige terrasjes en sfeervolle restaurantjes, maar eten op het vakantiepark kan natuurlijk ook. Het voordeel van een huisje is dan men zelf kan koken in de goed uitgeruste keuken, maar men kan er ook voor kiezen om in het restaurant op het bungalowpark te eten. Het is maar net waar men zin in heeft. Toch liever een avondje buiten de deur eten in een gezellige sfeer? Ga eens naar het leuke stadje Honfleur. Hier kan men kiezen uit de vele horecagelegenheden en vooraf door de pittoreske straatjes wandelen. Net zoals in Etretat, St. Malo en Bayeux. Normandië is een levendig gebied, een verblijf in één van de vakantieparken is een erg leuke bestemming voor het hele gezin.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.