vakantieparken Pays de la Loire

Vakantieparken in Pays de la Loire

Aan de westkust van Frankrijk ligt de veelzijdige vakantiebestemming Pays de la Loire. Een plek bij uitstek voor het hele gezin. Een verblijf op een vakantiepark in deze omgeving brengt iedere dag weer nieuwe dingen om te ontdekken. Hier liggen prachtige zandstranden waar men kan genieten van de Atlantische Oceaan. De watersportmogelijkheden zijn hier goed vertegenwoordigd: zeilen, windsurfen, kitesurfen, zeekanoën en kajakken. Als men dit nog niet onder de knie heeft dan zitten er genoeg scholen langs de kust die hier les in kunnen geven. Ook in het binnenland kan men tochten per kano of kajak maken op één van de rivieren. Liever gewoon naar een zwembad? Dat kan natuurlijk ook, de meeste bungalowparken hebben zelf zwembaden, soms hele spectaculaire. Waarschijnlijk zit er ook wel ergens een gigantisch waterpark in de buurt van het vakantiepark.

In de Pays de la Loire zijn ook nog wat minder bekende streken te vinden, zoals: Mayenne, Sarthe en Maine-et-Loire. Hier is het wat minder druk en is het authentieke Frankrijk nog duidelijk zichtbaar. Er zijn veel paleizen en kastelen in het gebied langs de Loire en deze zijn de moeite waard om vanaf het bungalowpark te bezoeken. Historische steden, pittoreske dorpen, de vele musea en het historische themapark ‘Puy de Fou’ mag door de cultuurliefhebber zeker niet overgeslagen worden. Dit themapark is naast de andere pretparken, speeltuinen, waterpark Oceanile en dierentuinen ook een ontzettend leuk uitstapje voor de kinderen. Meestal zijn er op het vakantiepark ook genoeg activiteiten die de kinderen kunnen bekoren. Zij vermaken zich prima hier, terwijl de volwassenen bij het huisje op het vakantiepark aan het besluiten zijn wat er die avond gegeten wordt. Ook hier is de keus namelijk zeer uitgebreid. Wordt het de verse vis of schaaldieren? Of gaat men voor de ‘rillauds d’Anjou’? Het zijn allemaal specialiteiten van de streek en daar hoor in ieder geval een Anjou of Jasnière wijn bij. Met deze informatie kan men zich nu al vast verheugen op het vooruitzicht.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.