vakantieparken Picardie

Vakantieparken in Picardie

Een verblijf in een vakantiepark in de regio Pircardië is puur genieten. Niet al te ver weg en toch alles wat een vakantieganger leuk vindt. Allereerst is er de schitterende en gevarieerde natuur: een 80 kilometer lange kustlijn met ruige kliffen, de uitgestrekte Somme Baai met de bijzondere flora en fauna, schitterende groene landschappen en dicht beboste gebieden. Het bos van Compiègne is zelfs 15000 hectare groot. Deze verscheidenheid aan natuurgebieden brengt ook een diversiteit aan sportieve activiteiten met zich mee: watersporten, wandelen, fietsen, klimmen en abseilen langs steile stukken rots, golven op de oudste en grootste golfbanen of paardrijden. Met de kinderen is het leuk om een keer naar een avonturenpark te gaan, hier kan het hele gezin klauteren en klimmen op een spannend boomtoppenparcours. Ook op de bungalowparken zelf zijn vaak tal van sportieve activiteiten: sport- en spel mogelijkheden of een heerlijk zwembad. Honger gekregen van het actief bezig zijn? Er zijn restaurantjes en terrasjes genoeg in de omgeving en vaak ook op het vakantiepark. Natuurlijk moet men in de kustgebieden van Picardië de ‘fruits de mer’ proeven of een heerlijke pan met mosselen. Een lokale cider erbij en de maaltijd is compleet.

Lekker een dagje winkelen? Dat kan in één van de sfeervolle badplaatsen of in de grote steden zoals: Amiens, Compiègne en Chantilly. Hier kan men ook gelijk de vele bezienswaardigheden bekijken of een museum bezoeken. Het erfgoed van Picardië stamt uit een rijk verleden, er zijn zelfs sporen uit de prehistorie gevonden. Met deze sporen zijn er hele prehistorische dorpen nagebouwd, een uitstapje wat zeer de moeite waard is om te ondernemen vanaf het park. Er is veel Gotische kunst die de cultuurliefhebber zal bekoren. Liever een dagje bij het huisje op het vakantiepark blijven? Dat kan natuurlijk ook. Meestal hebben de bungalowparken genoeg faciliteiten en animatie om te relaxen of toch actief de dag door te komen. De kinderen vermaken zich toch wel, als is het met een hut bouwen in het groen. Ze kunnen natuurlijk ook deelnemen aan de activiteiten die eventueel door het vakantiepark worden aangeboden of lekker gaan zwemmen.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.