vakantieparken Rhone-Alpes

Vakantieparken in Rhone-Alpes

Het maakt niet uit in welke periode men een huisje op een vakantiepark in de Rhone-Alpes boekt, ieder jaargetijde heeft hier zijn eigen charme. In de winter bieden de Savoie en de Haute-Savoie een prachtige witte wereld met uitgebreide wintersportmogelijkheden en in de andere maanden van het jaar zijn hier tal van andere opties voor een heerlijke vakantie. Wandelen, mountainbiken of uitdagende bergsporten, het kan allemaal. Misschien kent men de Ardèche al, met zijn grotten en het indrukwekkende natuurgebied Pont D’Arc met de natuurlijke boogbrug of de Drôme met de oude dorpen en kastelen. De hele regio is zeer gevarieerd, vanaf het bungalowpark kan men alle kanten op. Dagtripjes naar schitterende steden, de kleurrijke lavendelvelden bekijken of zelf een parfum maken. Er zijn uitgestrekte wijngaarden en de wijnboerderijen laten de gasten graag een slokje proeven. Misschien neemt men zelfs wel een flesje mee naar de accommodatie op het vakantiepark.

De vakantieparken liggen meestal in een schitterende omgeving, soms in de nabijheid van kronkelende riviertjes waar het goed vertoeven is. Er zijn tal van sportieve mogelijkheden, van een mooie wandeling tot raften op de wilde bergstromen. Zeilen en surfen op de meren in de bergen, een uitdagende mountainbiketrip of kajakken in de indrukwekkende Gorges, het kan allemaal. Vaak zijn er op de bungalowparken ook nog een aantal faciliteiten die de gasten sportief bezig houden. Dit kunnen leuk sport- en spel activiteiten voor de kinderen zijn, maar ook een spannende kanotocht. Ondanks dat de Rhône-Alpes niet aan de kust ligt, zijn er watersport mogelijkheden genoeg. Ook op het gebied van cultuur komt men niets te kort. Het lijkt soms of de tijd hier even heeft stil gestaan. Vele historische bezienswaardigheden geven een goed beeld van het rijke verleden. Pittoreske dorpjes en grote steden, er is keus genoeg. Ga bijvoorbeeld eens een dagje winkelen in Lyon of Grenoble en pak gelijk één van de vele musea mee. De meeste vakantieparken hebben een centrale ligging zodat er altijd wel een leuke plaats in de buurt ligt.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.