vakantieparken Schotland

Vakantieparken in Schotland

Schotland is het noordelijk deel van het eiland Groot Brittannië en heeft heerlijke vakantieparken. Iedereen die aan Schotland denkt, ziet waarschijnlijk de mannen met doedelzakken voor zich, gekleed in de Schotse kilt. Toch heeft deze regio nog meer karakteristieke eigenschappen die de gasten van de vakantieparken kunnen waarderen. Denk maar eens aan de fraaie kastelen die te bezoeken zijn, of de Schotse Hooglanden met de vele sportieve mogelijkheden. Of het beroemde meer Loch Ness met zijn monster ‘Nessie’ en de levendige scene hieromheen. Men kan op het meer boottochten maken en misschien wel een glimp van het monster opvangen. Of men kan natuurlijk gewoon in het meer gaan zwemmen. Maar voor diegene die dit geen aantrekkelijk idee vinden, zij kunnen meestal ook gewoon terecht in het zwembad op het bungalowpark of natuurlijk in de zee. Schotland heeft namelijk een aantal zeer fraaie stranden. Bijvoorbeeld op de Hebriden en de andere eilanden voor de kust. Een aanrader is het adembenemende Kiloran Bay of de kustlijn in het zuidoosten van het voor de kust liggende eiland Colonsay. Maar ook op het vaste land van deze regio vindt men tal van prachtige stranden met helder blauw water.

Schotland staat bekend om zijn magische landschappen; bergen, meren en een prachtige natuur. De diversiteit van de landschappen brengen een hele reeks sportieve mogelijkheden met zich mee. Zoals wandelen en fietsen of golfen en watersporten. Maar ook de sport- en spelmogelijkheden op het vakantiepark tellen natuurlijk mee. Een uitstapje vanaf het vakantiepark naar een van de gezellige steden is ook leuk om te doen, de bekendste liggen in de vlakke delen van de regio. In deze ‘Lowlands’ vindt men de historische steden Edinburgh en Glasgow en in het oosten Dundee en Aberdeen. In de Hooglanden ligt Inverness. Meestal liggen de bungalowparken centraal en ligt er altijd wel een plaats in de buurt waar men een terrasje of een pub kan pakken, tenslotte moet men wel een biertje drinken in Schotland. Of men neemt een flesje van de echte Schotse whisky mee naar het huisje op het park om nog even na te genieten van de bijzondere dag.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.