vakantieparken Pest

Vakantieparken in Pest

Pest is provincie in het midden en noorden van Hongarij. In Hongarije spreken ze niet van provincies maar van comitaten. Het comitaat Pest heeft Boedapest als hoofdstad en grenst in het noorden aan Slowakije. De stad Boedapest valt echter wel buiten het comitaat. Aan de westkant van Pest ligt de Donau, in het noorden ligt het Nationaal Park Donau-Ipoly en in het zuiden van het comitaat ligt Kiskunsag, een ander nationaal park.

Nationaal Park Donau-Ipoly

Het landschap van dit Nationaal park is zeer bergachtig. De Pilis en Börzsöny gebergten liggen in de dit Nationaal Park. De gebergten zijn van vulkanische aard. In het hele gebergte zijn veel onderaardse gangen en tunnels ontstaan. Een bezoekje aan één van de vele grotten is zeker de moeite waard. Het gebied is voor natuurliefhebbers zeker de moeite waard. Het gebied is de enige groeiplaats ter wereld van de plant Linum dolomiticum. 

Nationaal Park Kiskunsag

Het NP Kiskunsag ligt tussen de rivieren de Tisza en de Donau in. Het landschap is daardoor zeer gevarieerd. Van zandduinen tot grote moerasgebieden waar een prachtige flora en fauna is ontstaan. In het gebied zijn ook diverse zoutmeren te bewonderen. In het park zijn diverse bezoekers cenra gevesitgd, deze worden "The houses of nature", huizen van de natuur genoemd. Zo is er het Museum of Pastoral Life (Bugacpuszta). Dit is een museum dat zich richt op de flora en fauna van de omgeving en dat ook de middelen van de herders tentoonstelt. Er is het lokale historiche museum Virágh Mansion. Verder is er een dorp uit de middeleeuwen nagemaakt in Tiszaalpár. Overnachten kan in Pension Tisza, dat is een accommodatie waar tot 30 mensen kunnen verblijven. De Observation Tower at Lake is ideaal om de lokala avifauna te observeren. De Pusztaszeri Hétvezér, een monument in de vorm van een obelisk ter nagedachtenis van de millennium wisseling in 1900. Dit monument ligt op loopafstand van het centrum van Pusztaszer

 

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.