vakantieparken Brescia

Vakantieparken in Brescia

De provincie Brescia ligt in de Noord-Italiaanse regio Lombardije. De hoofdstad is de gelijknamige stad Brescia, die op een half uur rijden van het Gardameer ligt. In de provincie liggen verschillende vakantieparken, allemaal in een fraaie omgeving. Het landschap is vrij gevarieerd: laagvlakten, de drie meren en drie grote dalen. Rondom de meren is de meeste toeristische bedrijvigheid. Het Gardameer is het grootste meer van Italië, het deel onder het Iseomeer is een bekende wijnstreek en het Idro meer is misschien minder bekend, maar net zo leuk. Vanzelfsprekend zijn er op de meren veel watersportmogelijkheden. Het noordelijk deel van de provincie is erg bergachtig, dat betekent dat men hier de bergsporten kan beoefenen of een mooie mountainbike tocht kan maken. Dit deel behoort tot het Parco Nazionale dello Stelvio, tevens een prachtig natuurgebied om te wandelen. De hoogste berg ligt in het Adamellomassief, namelijk de 3418 meter hoge Monte Fumo. Een huisje op een bungalowpark in Brescia is geschikt voor alle seizoenen want behalve de milde temperaturen het hele jaar door vindt men hier ook wintersportmogelijkheden. Borno, Montecampione en Temù - Adamello Ski zijn voorbeelden van de skigebieden. Vanuit de vakantieparken kan men in de winter dus ook van de besneeuwde toppen genieten.

Ook de cultuurliefhebber komt met een verblijf op een vakantiepark in deze regio aan zijn trekken. De hoofdstad Brescia mag er dan wel op het eerste gezicht modern uit zien, maar de binnenstad is zeer historisch en heeft vele monumentale gebouwen. Het fraaie plein Piazza della Loggia bijvoorbeeld of het Piazza Paolo VI waar de oude en de nieuwe dom naast elkaar staan. Of de Romeinse ruïnes. Ook de plaats Sirmione aan het Gardameer is zeer bijzonder. Limone sul Garda is de plek van de citroenen en in de buurt van Capo di Ponte vindt men rotstekeningen van duizenden jaren geleden. Genoeg te ontdekken dus in de omgeving van het vakantiepark. Liever even een dagje bij de accommodatie blijven? Dat kan natuurlijk ook. De bungalowparken hebben meestal genoeg faciliteiten om jong en oud te vermaken en om ze van alle gemakken te voorzien. Een zwembad, sport- en spelfaciliteiten, een animatieteam of wellnessfaciliteiten, het verschilt per bungalowpark. Hierin bieden ze niet allemaal hetzelfde aan, maar ze hebben allemaal wel zeer comfortabele accommodatie voor een heerlijk vakantieverblijf.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.