vakantieparken Emilia-Romagna

Vakantieparken in Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is een regio in Noord-Italië. In het oosten ligt het aan de Adriatische Zee, in het noorden aan de rivier de Po en in het zuiden de Apennijnen. Dit zorgt voor een grote diversiteit aan landschappen en mogelijkheden. Tijdens een verblijf op één van de vakantieparken, kan men dan ook werkelijk alle kanten op. Een groot deel van de regio behoort tot de Po vlakte, wat het vlakste gebied van Italië is en daarom zeer geschikt voor wandelaars of fietsers die het op heuvelachtig terrein wat zwaarder hebben. Natuurlijk kan de mountainbiker zijn hart op halen richting Apennijnen. Aan de Adriatische kust liggen tal van leuke badplaatsen, zoals Rimini, Riccione, Cattolica, Milano Marittima, Cervia, Cesenatico, Bellaria, Lidi Ferraresi en Ravennati met hun brede zandstranden. Hier kan men heerlijk zwemmen of flaneren langs het strand. Liever zwemmen in zoet water? De bungalowparken hebben meestal wel een zwembad en anders kan men ook een dagje naar het spectaculaire Aquafan. De kinderen zullen dit geweldig vinden, net zoals de attractieparken Fiabilandia, Mirabilandia en Italia in miniatura. Op de vakantieparken zijn meestal ook genoeg faciliteiten, zoals sport- en spelmogelijkheden of wellnessfaciliteiten die gedurende de dag voor vermaak of ontspanning kunnen zorgen.

Wanneer men in een stacaravan, bungalowtent of huisje op een vakantiepark verblijft in Emilia-Romagna zijn er aan opties voor leuke uitstapjes geen gebrek. Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar de zelfstandige republiek San Marino en profiteer bij het winkelen van het belastingvoordeel. In de omgeving van de bungalowparken liggen vaak sfeervolle dorpen en mooie steden die een bezoek waard zijn. Bijvoorbeeld de hoofdstad Bologna met de vele historische bezienswaardigheden. Of Parma, de stad die iedereen kent door de Parmaham en Parmezaanse kaas. Maar dat is niet het enige wat de stijlvolle stad te bieden heeft. Vergeet in ieder geval niet om wat van die lekkere rauwe ham en kaas mee terug te nemen naar het vakantiepark. Zo kan men nog dagen nagenieten van deze fraaie stad.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.