vakantieparken Toscane

Vakantieparken in Toscane

Toscane ligt in centraal Italië en grenst in het westen aan de Tyrreense Zee. Met de gematigde winters en de warme zomers is dit een heerlijke bestemming voor een verblijf in een vakantiepark. Hier vindt een sublieme mix van natuur, cultuur, sportieve mogelijkheden, zon en een heerlijke keuken. De glooiende heuvels met de cipressen, de lavendel, de zonnebloemvelden en de olijf- en wijngaarden tekenen het typische beeld van het Toscaanse landschap. De prachtige steden zoals Florence, Lucca, Sienna en Pisa zijn zeker een uitstapje vanaf het bungalowpark waard. Niet alleen de fraaie steden zijn publiekstrekkers, maar ook de karakteristieke dorpen zoals San Gimignano, Palaia en Montecatini Val di Cecina zijn enkele van de vele plekken die leuk zijn om te bezichtigen. Daarnaast heeft Toscane 120 natuurreservaten en een veelzijdige flora en fauna. De vakantieparken liggen dan ook meestal in een prachtige omgeving. Het Parco Naturale delle Maremma is een autovrij nationaal park en grenst aan de zee. Hier vindt men behalve een fraaie natuur ook vele mooie stranden en baaien.

Wandelaars en fietsen zijn hier op de juiste plek, het landschap is zeer geschikt voor mooie tochten. Maar er zijn ook tal van andere sportieve activiteiten mogelijk. Niet alleen op de vakantieparken, maar ook in de omgeving. Men kan hier onder andere zwemmen, vissen, tennissen en bergbeklimmen. Liever lekker een dagje winkelen? Dan is Florence de plek waar men moet zijn, behalve een prachtige en rijke cultuur, historische gebouwen en monumenten is het winkelaanbod hier ook groot. Een terrasje pakken is ook leuk in Sienna, op het plein waar twee maal per jaar ook de beroemde paardenrace ‘Il Palio’ wordt gehouden. Probeer op het terras of in het sfeervolle restaurantje eens één van de Toscaanse wijnen, zoals de Chianti, Morellino di Scansano en Brunello di Montalcino. Of ga hiervoor naar Montepulciano, waar volgens Voltaire de beste wijn vandaan komt. Het is natuurlijk een aanrader om gelijk een flesje mee te nemen, naar het huisje op het bungalowpark, zodat men hier nog even van de leuke dag kan nagenieten. Dat kan terwijl men in het zonnetje voor de accommodatie zit of op de bank van het comfortabele verblijf op het vakantiepark. Even nieuwe energie opdoen, want misschien is het volgende uitstapje vanaf het park wel een dagtrip met de boot naar Elba.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.