vakantieparken Venetiaanse kust

Vakantieparken in Venetiaanse kust

De Venetiaanse kust is het noordelijk deel van de Italiaanse Adriatische kust. Deze streek wordt ook wel de ‘Costa Verde’ genoemd en de naam zegt het al. Hier liggen de vakantieparken in een groene omgeving, voornamelijk pijnbomen. Dit zorgt voor heerlijke schaduwrijke plekken in een streek waar de zon veel schijnt. De Venetiaanse kust is al langer bekend bij het toerisme en dit heeft geresulteerd in een regio met een goede toeristische infrastructuur. Hier vindt men heerlijke stranden met kleurige parasols. De bungalowparken liggen meestal dicht bij de kust en de gezellige badplaatsen. De Italiaanse mentaliteit en sfeer zijn hier nog niet verloren gegaan en bieden een fijne vakantiesfeer. Een stacaravan, een bungalowtent of een huisje op een vakantiepark in deze omgeving zal iedereen bevallen. Op de parken is meestal genoeg te doen voor jong en oud. Animatieteams, sport- en spel activiteiten, zwemparadijzen of andere faciliteiten zorgen dat een dag doorbrengen op het vakantiepark ook de moeite waard is.

Toch een dagje naar een andere omgeving? Dan is een tripje vanaf het bungalowpark naar de romantische stad Venetië per boot zeker een aanrader. Maak een wandeling over het beroemde San Marco plein en ga een foto maken op één van de vele bruggen. Natuurlijk hoort een tochtje met de gondel door de Venetiaanse grachten er ook bij of lekker door de smalle straatjes slenteren en de mooie historische panden bekijken. Langs de kust en in het binnenland vindt men nog meer historische plaatsen die een bezoek waard zijn. De kinderen zullen waarschijnlijk wel een dagje naar het waterpark willen, ondanks dat het park ook een zwembad heeft. De plaatjes van de sensationele glijbanen blijven nu eenmaal hun aantrekkingskracht behouden. Aan leuke winkeltjes geen gebrek in de buurt van de vakantieparken en in de steden. Van kleurrijke bikini’s tot de echte Italiaans design producten. Het Italiaanse eten zal iedereen wel bevallen, heerlijke verse pasta’s of andere gerechten. Om zelf te maken in het huisje of tijdens een etentje in één van de vele restaurantjes.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.