vakantieparken Friesland

Vakantieparken in Friesland

Een huisje op een vakantiepark in Friesland is een paradijs voor de watersporters en waterrecreanten. Deze provincie heeft ongekende mogelijkheden op dit gebied. Met de Friese Meren en het IJsselmeer in de nabijheid, gaat hier een wereld van waterplezier open. Varen, zeilen, surfen, zwemmen, waterskiën en ga zo maar door… Het is teveel om op te noemen. Veel van de parken in Friesland zijn hier goed op ingesteld, ze hebben vaak een eigen aanlegsteiger of haven, zodat men ook het eigen vaartuig mee kan nemen. Soms is het ook mogelijk om direct vanaf het bungalowpark zo naar leuke plaatsen te varen, bijvoorbeeld het gezellige historische plaatsje Dokkum. De provincie kent nog meer leuke plaatsen om te bezoeken, zoals Harlingen en Hindeloopen. De uitgestrekte vlaktes, het glooiende Gaasterland en de Friese wouden met bossen, zandverstuivingen en heidevelden lenen zich natuurlijk ook uitstekend voor een mooie wandel- of fietstocht. Heeft men geen fiets of boot bij zich, dan zijn die vaak te huur op het bungalowpark of in de omgeving.

De vakantieparken liggen meestal in een schitterende omgeving en de vele faciliteiten maken het verblijf extra aangenaam. Comfortabele accommodaties die volledig zijn ingericht, zijn een perfecte basis om met elkaar te genieten van een heerlijke tijd. Vanaf het park kan men leuke uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar de zeehondencrèche in Pieterburen of de fraaie vestingstad Bourtange. In de maanden juli en augustus vindt het skutsjesilen plaats, een bijzondere vaarwedstrijd die ontzettend leuk is om te bekijken. Ook de oude havenstad Harlingen is een bezoek waard, al is het alleen al om plaats te nemen op een terras en onder het genot van een hapje en een drankje naar de bootjes te kijken. Natuurlijk is een dagje relaxen op het park zelf is ook lekker. Lekker niets doen en genieten van het uitzicht. Of naar de privé sauna in het huisje. Is er geen sauna in het huisje, dan is de kans groot dat er wel één op het bungalowpark is. De kinderen vermaken zich in ieder geval met al dat water; lekker vissen, bootje varen of een duik in het zwembad op het vakantiepark.

 

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl

Vakantieparken steden van Friesland

In deze steden of dorpen van Friesland ligt een vakantiepark. Bekijk eenvoudig welke vakantieparken nog meer in Friesland in de buurt liggen van deze parken:


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.