vakantieparken Karinthië

Vakantieparken in Karinthië

Karinthië ligt in het zuiden van Oostenrijk, een prachtige omgeving waar de temperatuur wat hoger ligt, de weiden en de bomen wat groener zijn en de meren warmer dan in de noordelijke deelstaten. Een ideale omgeving dus om een accommodatie te huren op een vakantiepark. Ook wintersport behoort hier tot de mogelijkheden. Skiën is hier vaak nog tot april mogelijk, daarna zet het voorjaar door en verschijnen de bloemen. Karinthië of op zijn Duits: Karnten, is dus een heerlijke locatie voor ieder seizoen. Wanneer men hier verblijft op een vakantiepark zijn er vele mogelijkheden voor uitstapjes. Bijvoorbeeld naar de hoofdstad van het gebied: Klagenfurt. Hier ligt het Minimundus, de wereld in het klein aan de Wörthersee. Of naar het outdoorpark Obere Drautal, waar een gezonde lucht, een ongerepte natuur en vriendelijke gastheren een spannend aanbod aan outdooractiviteiten hebben. Of het historische hart van Karinthië bezoeken: De Norische regio en Hemmaland, waar duizenden jaren cultuur en geschiedenis zichtbaar zijn? Of naar het Nationalpark Hohe Tauern, het grootste beschermde natuurgebied van de Alpen, met de Grossglockner en meer dan 100 andere toppen van bergen boven de 3000 meter hoogte. Dit is slechts een greep uit het grote aanbod van wat men kan ondernemen vanaf het vakantiepark.

In de directe omgeving van de bungalowparken is ook meestal genoeg te beleven. Karakteristieke dorpen en mooie plekken om de te wandelen of te mountainbiken. De sportieve vakantieganger komt in Oostenrijk in ieder geval goed aan zijn trekken. Talrijke sporten kunnen hier worden beoefend, soms worden ze op het park zelf aangeboden en anders kan men in de omgeving genoeg mogelijkheden vinden. Denk maar eens aan bergbeklimmen, trekken, zwemmen, paardrijden, golfen, skiën en waterskiën en nog veel meer zomer- en wintersporten. Lekker relaxen, kan ook overal: op het strand aan het meer, bij de wellness faciliteiten op het vakantiepark of daarbuiten of lekker op de bank van het comfortabele huisje op het bungalowpark. Zo heeft men de volgende dag weer genoeg energie om nieuwe dingen te ontdekken of te ondernemen.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.