vakantieparken Jihocesky kraj (Zuid bohemen)

Vakantieparken in Jihocesky kraj

Zuid-Bohemen ofwel Jihocesky kraj is een regio die in het zuiden van Tsjechië ligt. Wanneer men hier een accommodatie op een vakantiepark boekt, zal men er geen spijt van krijgen. Zuid-Bohemen is een prachtige provincie met een schitterende natuur en sprookjesachtige stadjes. Wandelen en fietsen is hier zeker op zijn plaats, op deze manier kan men de fraaie ongerepte omgeving verkennen. Ook het natuurpark Český Krumlov heeft zijn plekje op de UNESCO lijst echt verdiend. De bungalowparken liggen meestal in een mooie omgeving, met een centrale ligging voor de verschillende bezienswaardigheden. Tsjechië heeft nog een ander voordeel; de prijzen zijn zeer vriendelijk. Zelfs een wintersport is hier goed betaalbaar. Zuid-Bohemen heeft naast de vele oude stadjes ook veel cultuurgoed. Deze regio is door de jaren heen een belangrijk gebied geweest voor de geschiedenis. Dat ziet men hier ook terug, er zijn kastelen in overvloed. Dit deel van Tsjechië heeft dus veel te bieden voor iedereen, zelfs de kinderen kunnen zich hier goed vermaken, bijvoorbeeld in de leuke dierentuin Děčín waar het op maandag kinderdag is. Ook op het vakantiepark zijn meestal genoeg faciliteiten voor de kinderen, zoals een zwembad of sport- en spelactiviteiten.

Zuid-Bohemen heeft twee fraaie natuurgebieden: het Lipno meer en het Šumava gebergte. Het kindvriendelijke Lipno meer biedt alles en misschien zelfs meer voor wat een zee voor de vakantieganger is. Het 42 kilometer lange stuwmeer heeft een heerlijke strand om te zonnen of te zwemmen en biedt tal van watersporten, zoals: surfen, zeilen, roeien, waterskiën, kanoën en vissen. Veel van de vakantieparken in deze regio liggen op korte afstand van het Lipno meer en hebben hier soms zelfs een eigen privé strand. Het Šumava gebergte ofwel het Boheemse woud is voor de wintersport een geliefd gebied. In de zomer kan men hier ook tochten maken per vlot, kano of roeiboot. Wandelaars, fietsers en visliefhebbers kunnen hier ook goed terecht. Vanaf de bungalowparken is het natuurgebied goed te bereiken. Na een intensieve, maar leuke dag kan men de dag gezellig afsluiten met een hapje eten of een lekker Tsjechisch biertje. Dan kan zowel in het huisje op het park of op een terras in de zon.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.