vakantieparken Glarus (Oost-Zwitserland)

Vakantieparken in Glarus

Glarus is een veelzijdig bergkanton met een aantal vakantieparken. Wandelaars, bergbeklimmers, fietsers en amateurgeologen vinden hier een regio bij uitstek voor hun vakantiewensen. Een verblijf op een bungalowpark in dit gebied is een perfecte uitvalsbasis voor dit soort activiteiten. Natuurlijk is dit niet het enige wat in dit Zwitserse kanton te beleven valt, men kan hier ook leuke uitstapjes maken of andere sporten beoefenen. Glarus heeft een hoofdstad met dezelfde naam, het is de kleinste kantonnale hoofdstad van Zwitserland. Dat neemt niet weg dat het leuk is om de stad een bezoekje te brengen. Niet ver van de hoofdstad ligt de uitgestrekte wandelregio van het Klöntal en de Klöntalersee. Dus na de wandeling kan er een verfrissende duik genomen worden. Het dal wordt door bergen omringd en heeft een prachtige natuur. Denk bijvoorbeeld eens aan de Klöntalersee met zijn schitterende weerspiegelingen, waarin men heerlijk kan vissen. Daarbij heeft het Glarnerland een grote hoeveelheid geologische en mijnbouwhistorische bezienswaardigheden, het hoort ook bij het Geopark. Na een bezoek aan dit park valt er in het huisje nog veel na te praten, bijvoorbeeld over de versteende zeebewoners of de sporen van de sauriërs.

Ook in de winter is een vakantiepark in dit gebied een perfecte plek. De wintersportgebieden op de Kerenzerberg boven de Walensee, in Elm en in Braunwald zijn op winterpret met het hele gezin gericht. Hier kunnen diverse takken van de wintersport worden beoefend. Voor de niet skiër zijn er ook tal van prachtige winter wandelpaden. Op de Klöntalersee is meestal de mogelijkheid om de schaatsen onder te binden. Neem bij het winkelen in één van de karakteristieke dorpjes eens een stukje Zigerstöckli mee naar het huisje. De groene kruidkaas is één van de oudste merkproducten van Zwitserland. Natuurlijk kan men er ook voor kiezen om een dagje op of in de buurt van het bungalowpark te blijven. Meestal zijn er genoeg faciliteiten om iedereen te vermaken. Een zwembad, wellness faciliteiten of sport- en spel mogelijkheden zorgen dat de dag op het vakantiepark ook in de smaak zal vallen. De comfortabele accommodatie op het vakantiepark zorgt dat men weer fris en fruitig aan een nieuwe dag kan beginnen.

Toon meer informatie Toon minder informatie

Geen accommodaties gevonden.

Onjuistheden of tips? Laat het ons weten via VapZo(at)VapZo.nl


Copyright © 2019 VapZo, de VAkantiePark ZOeker, vakantieparken & bungalowparken zoeken en vergelijken inclusief alle verplichte kosten.
Alle rechten voorbehouden.